Golden Stars

Hällas Cooper

Stallion ~ Welsh Mountainpony ~ White Grey
115 cm high ~ 9 years old
show results   ~   inspections   ~   offsprings
Cooper kom till Index som 3 åring och var redan då van vid att tömköras och visas upp på utställningar. Detta gjorde det väldigt enkelt för oss då vi bara behövde vänja honom vid att dra en kärra bakom sig och sen vad det dags att börja träna.

Cooper tävlas mestadels i körning och utställning men som fyraåring bestämde vi oss för att rida in honom och starta i lätt C dressyr. Hittills har har inte tävlas så flitigt som vi hoppats på men har gjort väldig bra i från sig på utställningar! Vi hoppas att kunna utbilda honom i högre klasser inom körning och dressyr så snart som möjligt. Det vore riktigt härligt för denna lilla ponny att få chansen att utvecklas!

Han har temperament, men lär sig relativt fort och tycker att det är kul på träningarna. Speciellt när han får sträcka lite på benen och springa fort. I och med att Cooper är en liten ponny blir det ju ofta barn eller små ungdomar som handskas med honom. Vi hade väntat oss att denna lilla hingst skulle vara ett litet problem på det hållet, men icke! Han är hur tålmodig som helst uppför sig riktigt exemplariskt, som tur är. I framtiden väntar mycket tävlande för Cooper, men vi planerar också på att betäcka lite ston! Förhoppningsvis blir han populär på marknaden med sin DIPLOM-bedömning och hela 41 poäng.


Sired by: Menai Motivation
Sire: Friars Golden Boy   ~   Dam: Menai Morwynig
Out of: Kinmel Cavatina
Sire: Bengad Dyckia   ~   Dam: Kinmel Cantata
Dicsiplines:
Lätt Enbet Körning (driving)
Lätt Par Körning (driving in pairs)
Lätt C Dressyr (dressage)
Current owner: Index, Golden Stars
Breeder: Hällasgården

Other information...